欢迎来到孔子美文网!

gre考试数学考试题及答案

试题 时间:2018-06-30 我要投稿
【试题】

  1.The number of different prime factors of 48

  The number of different prime factors of 72

  答案:C

  2.The number of different positive divisors of 12

  The number of different positive divisors of 50

  答案:C

  3.The number that is as much greater than 63 as it is less than 101

  84

  答案:B

  4. A K-number is a positive integer with the special property that 3 times its units' digit is equal to 2 times its tens' digit.

  The number of K-numbers between 10 and 99

  3

  答案:C

  5.Of the following which is greatest?

  A.1/2

  B.7/15

  C.49/100

  D.126/250

  E.1999/4000

  答案:D

  6.If n=pqr, where p,q, and r are three different positive prime numbers, how many different positive divisors does n have, including 1 and n?

  A.3

  B.5

  C.6

  D.7

  E.8

  答案:E

  7.A decrease of 1 in which of the factors above would result in the greatest decrease in the product?

  A.11

  B.13

  C.17

  D.19

  E.23

  答案:A

  8.Which of the following numbers is not the sum of three consecutive odd integers?

  A.15

  B.75

  C.123

  D.297

  E.313

  答案:E

  9.A dresser drawer contains 15 garments. If 40 percent of those garments are blouses, how many are not blouses?

  A.6

  B.8

  C.9

  D.10

  E.12

  答案:C

  10.If a certain company purchased its computer terminals for a total of $540,400 and each of the terminals was purchased for $350, how many terminals did the company purchase?

  A.1,624

  B.1,544

  C.1,434

  D.1,384

  E.1,264

  答案:B

热门文章